Nieuwbouw bedrijfspand Zon Impex

  • ProjectnaamZon Impex
  • KlantZon Impex Trading B.V.
  • PlaatsBerkel en Rodenrijs
  • SpecialisatieGroothandel & Trading
  • OppervlakteHal 4300 m2 / kantoor 400 m2
  • Jaar2020 / 2021
Lees meer

Op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs wordt er in Q4 2020 gestart met het bouwen van een nieuw bedrijfspand voor familiebedrijf Zon Impex. Zon Impex is een groothandel en trading bedrijf voor de horeca en supermarkten in de Benelux.

Dankzij de groei van de afgelopen jaren is Zon Impex letterlijk uit het huidige pand in Rijswijk gegroeid. De realisatie van een nieuwe bedrijfshal (voorzien van representatieve kantoor- en demoruimte) op het bedrijvenpark Oudeland in Berkel en Rodenrijs, biedt nog meer ruimte om verder te groeien.

Het gebouw bestaat uit twee, in hoogte verschillende, volumes die in elkaar geschoven zijn. Het logistieke warehouse vormt het hoogste volume met een hoogte van ca. 11 meter. Om het logistieke warehouse vouwt zich een tweede en lager gelegen volume.

Het ontwerp van Zon Impex kenmerkt zich door het doorlopende lijnenspel van de sterk opvallende gevelband. Ter plaatse van de hoofdentree van het kantoor op de begane grond zijn de gevels terug gelegd, wat resulteert in een overstek van de bovenliggende verdieping. Met de grote glazen puien krijgt het kantoor een open en transparant karakter. De kenmerkende gevelbanden, begeleiden de bezoekers vanaf de N471 langs de representatieve demoruimte naar het kantoor.

De grootste uitdaging in het ontwerp zat hem in de oriëntatie van het pand. Vanuit stedenbouwkundig opzicht (bouwen op de rooilijn) was het noodzakelijk om het gebouw met de achtergevel op de erfgrens (richting de N471 > zichtlocatie) te positioneren. De uitdaging was om de achtergevel zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Dit heeft geresulteerd in een gevelcompositie waarbij translucente stroken in een bepaalde ritmiek op een donkere betonplint worden geplaatst. Op de noordoosthoek van het gebouw wordt een accent gemaakt in de gevel, welke zorgt voor een zeer geschikte plek voor de reclame-uiting van Zon Impex, De gevelreclame wordt uitgevoerd in verlichte doosletters en zorgt in combinatie met de translucente stroken voor een dynamisch straatbeeld met een hoogwaardige uitstraling.

Het voorterrein grenzend aan het kantoor wordt zoveel mogelijk groen ‘aangekleed’. Op de kavelgrenzen vormen de groenstroken, beukenhagen en bomen een groene erfafscheiding. Het voorterrein is opgedeeld in twee gebieden, die van elkaar worden gescheiden door een beukenhaag. Het linker gebied is het toegangsgebied voor het kantoor. Deze ruimte wordt ingericht als ‘bedrijfstuin’. De parkeerplaatsen voor het kantoorpersoneel worden uitgevoerd in grastegels. Het rechter gebied betreft het logistieke voorterrein.

Parkeerplaatsen
voorzien van
grastegels

Hal is
opgesplitst in
2 (bouw)delen

Voorbereid
op plaatsing
koelcel

PV-panelen

Modelleur

Vernon Sloop

Ontwerpmanager

Joeri van Klink

Ons team