Kantoor upgrade en interieurontwerp

  • ProjectnaamWorld Trade Center Schiphol Airport
  • PlaatsSchiphol
  • SpecialisatieInterieur
  • Oppervlakte1.150 m²
  • Jaar2018
Lees meer

WTC Schiphol

De kantoren in het World Trade Center op Schiphol zijn continu in beweging. In dit 65.000m² grote complex zijn vele ambitieuze, internationale georiënteerde bedrijven gevestigd. Heembouw heeft in samenwerking met WTC Schiphol het complex geüpgrade.

In 2014 is Heembouw gestart met een 1e showfloor om de “look & feel” te bepalen. Op basis van deze showfloor heeft Heembouw gefaseerd de werkzaamheden uitgevoerd over de verdiepingen die verdeeld zijn over 8 kantoortorens.

De wind, de natuur en de wereld rondom een windmolen waren de inspiratie voor het inrichtingsconcept van deze verdiepingsvloer in het WTC op Schiphol. Gebruik makend van zowel bestaande als nieuwe elementen is een indeling gecreëerd welke past binnen de cultuur van de klant. Het lijnen spel in de vloer maakt visuele scheidingen waardoor, daar waar nodig, een lichte barrière ontstaat in de transparante omgeving. Middels akoestische elementen zoals oorfauteuils en een moswand wordt een prettig geluidsklimaat bewerkstelligt waardoor een omgeving ontstaat waar mensen graag willen werken.

De grootste uitdaging in de uitvoering was de operationele omgeving, 95% van de kantoren waren gedurende de werkzaamheden verhuurd. Voor de opdrachtgever was een tevreden huurder cruciaal. Door een goede en intensieve afstemming heeft Heembouw de overlast tot een minimum beperkt. Huurders waren vol lof en uiterst tevreden over de voortgang. Zo konden de werkzaamheden worden uitgevoerd en de huurders aan het werk blijven. Mede hierdoor heeft de opdrachtgever het project beoordeeld met een 9 als rapportcijfer.

Habeon Interieur

Transparantie

Renovatie

Hergebruik bestaand meubilair