72 woningen klaar voor de toekomst

  • ProjectnaamVivaldistraat
  • KlantDe Sleutels
  • PlaatsLeiden
  • SpecialisatieRenovatie
  • Jaar2018
Lees meer

Vivaldistraat te Leiden

In Leiden staat een muzikaal wijkje waarbij 72 woningen toe waren aan een opknapbeurt.
De woningen van de Vivaldistraat, Corellistraat en Toscaninilaan zijn gebouwd in de jaren 60 en hadden het energielabel G op hun naam staan. Door de ingrepen die Heembouw Architecten heeft ontworpen ging dit energielabel naar maar liefst energielabel A+.

De woningen hebben een warme jas en een frisse uitstraling gekregen door de borstweringen te vervangen door hoogwaardige isolatie in combinatie met steenstrips. De gevels kregen bij de keuken nieuwe panelen in moderne kleuren. Deze panelen geven elke woning zijn eigen identiteit, geheel in de tijdsgeest van nu. Dit wordt nog eens versterkt door de beuken te benadrukken door hier het bestaande metselwerk door te laten lopen.
Daarnaast is er rekening gehouden met de toekomst. De woningen zijn ‘gasloos ready’ gemaakt en is er gekeken naar een eventuele nul-op-de-meter variant.

Voor bewoners kan zo’n renovatie altijd spannend zijn. Daarom hebben we bij Heembouw Architecten getracht om het in ieder geval leuker te maken:

Middels een QR code konden bewoners op hun telefoon zien hoe hun toekomstige woning eruit kwam te zien. Ook waren bewoners vrij om te kiezen voor een aantal opties, namelijk het creëren van een open keuken voor meer openheid en licht in de woning, een aangepaste badkamer met extra toilet en het verwijderen van schachten voor extra ruimte.

Keuzeopties

Bewoners betrokken dmv QR code

Labelsprong van label G naar label A

Renovatie