De architectuur van het gebouw is een samenspel van vlakken en volumes.

  • ProjectnaamWoning Roelofarendsveen
  • KlantParticulier
  • PlaatsRoelofarendsveen
  • SpecialisatieWonen
  • Oppervlakte210 m2
  • Jaar2014
Lees meer

Openheid naar de omgeving en de geborgenheid van een woning

Op een vrije kavel aan het water heeft Habeon Architecten een moderne strakke villa ontworpen. De architectuur van het gebouw is een samenspel van vlakken en volumes. Het spanningsveld tussen enerzijds de openheid (naar het water en omgeving) en anderzijds de geslotenheid (geborgenheid van het wonen) heeft zowel de positionering van de hoofdvolumes op het kavel bepaald alsmede het gevelbeeld  gevormd. Door gebruik te maken van tijdloze materialen als steen, wit stucwerk, hout en de inzet van zonwerende lamellenschermen en overstekken, ontstaat een beeld die refereert naar ‘warmere’ oorden.

De layout van deze 2-laagse villa is doeltreffend en bijna vanzelfsprekend, waarbij de centraal gepositioneerde trap en schoorsteen de spil vormen van het dagelijks leven. De schijf die de schoorsteenpijp verhult is tevens de begeleidende wand voor de trap. Functionaliteit en esthetiek komen samen tot een beeldbepalend detail, daar waar de schijf het dak ontmoet.

Een duurzame woning ontwerpen en bouwen is het afstemmen en integreren van functionaliteit, esthetiek en comfort tot één geheel. Dat laatste is hier geborgd door de toepassing van een mossedum dak, zeer hoge isolatiewaarden, triple glas, vloerverwarming, koelplafond, warmtepomp en een domotica-systeem.

Tijdloze materialen

Doeltreffende layout

Mossedum dakbedekking

Domotica integratie