Staay Dronten

  • ProjectnaamStaay Dronten
  • KlantStaay Food Group
  • PlaatsDronten
  • SpecialisatieProductie
  • Oppervlakte25.000 m² bedrijfshal, 1.300 m² kantoor
  • Jaar2016
Lees meer

Staay Dronten

Voor Fresh- Care Convenience, onderdeel van de Staay Food Group, is een convenience fabriek gerealiseerd met high- care en low-care ruimten, in totaal bijna 21.000 m², met een verdiepingsvloer van 3.800 m², 900 m² installatieruimte, 1.300 m² kantoor en 189 m² shipping-office. De hal waarin de verse groenten worden gesneden en verpakt, wordt compleet gekoeld en is in verschillende high-care ruimten opgedeeld. De nieuwe productiesite voldoet aan strikte regels betreffende bacteriologische eisen en voedselveiligheid.

Bijzonder op deze locatie is het City farming gedeelte: een geconditioneerde ruimte waar sla op water met voedingsstoffen, onder speciale LED verlichting volautomatisch wordt opgekweekt.

Het ontwerp bestaat uit een langwerpig gebouw met een vooruitstekend kantoor, een losse fietsenstalling en aan verschillende zijden zijn docks en ramen in de gevel ten behoeve van een ideaal werkproces. Om ervoor te zorgen dat het pand een uniforme uitstraling krijgt hebben we gekozen om een donkere band rondom het gebouw te trekken die dynamisch over de gevel loopt. Op bijzondere plekken wordt de band hoger doorgezet of komt zelfs los van het maaiveld. Ter plaatse van dockdeuren wordt de band hoger waardoor deze onderdeel worden van de band en onderdeel worden van de architectuur. Op de hoeken waar de kantoorruimtes en de shipping offices liggen komt de band los van het maaiveld in is de band opgetrokken om een hoogte accent te creëren. Om deze hoogte nogmaals te versterken staan er verticale lijnen onder in de vorm van vliesgevels afgewisseld met prefab beton elementen. Om het kantoor groter te laten lijken hebben we de gevel doorgetrokken over het deel waar het personeel de hal binnenkomt.

Het kantoor heeft een open en uitnodigend karakter. Door de grote glazen binnen wanden is er veel interactie tussen de afdelingen. De entree met zijn dubbele hoogte verwelkomt de bezoeker. De trap met de speelse verlichting op de wand is een echte eyecatcher als je binnenkomt.

City farming

Voedselveilig

LED verlichting

Ontwerpmanager

Jordy de Jong

Modelleur

Joeri van Klink

Modelleur

Thomas van Bergeijk

Ons team