Research en development van innovatieve modificatieconcepten die gebruiksmogelijkheden van bestelwagens vergroten

  • ProjectnaamSnoeks Automotive
  • KlantSnoeks Automotive
  • PlaatsNieuw-Vennep
  • SpecialisatieKantoren
  • Oppervlakte2000 m² kantoor & 2000 m² researchcenter
  • Jaar2019
Lees meer

Snoeks Automotive

Voor Snoeks Automotive heeft Habeon Architecten een nieuw research en development kantoor mogen ontwerpen. Op een zichtlocatie nabij de N207 aan de hoofdontsluiting van Nieuw-Vennep. Een kavel omringd door grote waterpartijen met ruimte voor groen op brede taluds.

Belangrijk voor Snoeks was om de diverse functies ten behoeve van hun kernactiviteit in één gebouw en gebaar samen te brengen. Vanuit de context is gekozen voor een alzijdig monoliet waarin openingen zijn gekerfd. Zo ontstaat er één gebouwvolume en uitstraling naar buiten toe. Een terugliggend transparant vlak aan de zuidzijde die de bandenstructuur van het gebouw doorbreekt vormt de hoofdentree. De afgeronde vormen en het lijnenspel refereren aan het automotive karakter van de producten die Snoeks Automotive ontwikkeld. De metallic gevelbanden en glanzende raaminvullingen sluiten daar bij aan.

Koppelstuk in het gebouw is een atrium waar klanten en medewerkers binnenkomen. Het vormt een scheiding tussen het research- en ondersteunende kantoorfuncties maar is met zijn verticale stijgfuncties ook de kern. Aanliggend is een omsloten buitenruimte die daglicht en groen binnen in het gebouw brengt en zorgt voor interacties tussen researchcenter en kantoor. Bij goede weersomstandigheden vormt dit een verlengstuk van de aanliggende kantine.

Habeon Architecten heeft in een kort engineeringstraject het gehele ontwerp in een 3D BIM-model opgezet en uitgewerkt. Zo kon samen met leveranciers een het ontwerptraject snel resulteren in een omgevingsvergunning

Zichtlocatie

Interieur ontwerp

Omsloten buitenruimte

Volledig gasloos

Modelleur

Jeroen Wildeman

Modelleur

Joeri van Klink

Ontwerpmanager Interieur

Thijs Lammers

Ons team