• ProjectnaamSchaffenburg
  • KlantSchaffenburg Office Furniture
  • PlaatsZwijndrecht
  • SpecialisatieKantoormeubilair
  • Oppervlakte1250m2 kantoor/showroom, 2500m2 hal
  • Jaar2019-2020
Lees meer

Een stevig en helder hoogbouw volume in het groen, met een voet in het water; dat was vanaf start ontwerptraject het uitgangspunt. Stedenbouwkundig wordt namelijk een stevig en duidelijk bouwkundig signaal gevraagd in deze prestatiezone langs de A16. De twee gedraaide blokken van het hoogbouw volume zorgen voor een alzijdige oriëntatie richting zowel richting de snelweg als op de vergezichten over de Drechtsteden. Een volledig transparante plint ter plaatse van de centrale ontmoetingsruimte, gelegen tussen het kantoorvolume (boven) en het showroomvolume (onder) maakt het tussengelegen verbindende programma visueel helder leesbaar op zowel stedenbouwkundig als architectonisch niveau. Hier is tevens toegang tot het dakterras met prachtig uitzicht en bezonning van de vroege ochtend tot in de namiddag.

Door de introductie van een plint onder het gebouwvolume worden meerdere lagen in het ontwerp gekaderd en ingelijst. De hoogwaardig afgewerkte plint loodst niet enkel de klant dwars door de logistiek zone naar de showroom maar zorgt tevens voor een opgeruimd entree van de kavel. De onmisbare logistieke wereld en bijbehorende hekwerken etc. hebben een plek gekregen en zijn geïntegreerd in het gebouw, gesitueerd tussen start en einde van de gebouwplint. Deze vouwt zich om het shipping office richting montage waar de plint zich opent naar het terrein. In combinatie met transparante overheaddeuren en grote raampartijen wordt een kijkje gegeven in de unieke wereld van Schaffenburg.

Het pand is gasloos en voorzien van voldoende pv-panelen die in samenwerking met een warmtepomp het gebouwklimaat aanstuurt. Het volume van de showroom is georiënteerd op het noord-oosten en warmt zodoende relatief weinig op. Het bovenliggende kantoor volume is voorzien van neutraal zonwerend isolatieglas en de diepe kliklijsten hebben tevens als verticale lamellen een zonwerende werking.

 

Alzijdige
oriëntatie

Hoogbouw
volume

Volledig
gasloos

Zonwerend isolatieglas