Zakelijk en helder

  • ProjectnaamSafescan
  • KlantSafescan
  • PlaatsZoetermeer
  • SpecialisatieProductie
  • Oppervlakte1.050 m² kantoor + 1.700 m² bedrijfshal
  • Jaar2018
Lees meer

Safescan

Safescan is een wereldwijd opererend bedrijf dat oplossingen biedt voor het controleren, tellen en verwerken van contant geld. Onder het TimeMoto merk levert Safescan verder tijdregistratiesystemen en software voor het beheren van werktijden en aanwezigheid van personeel. Door groei van het bedrijf, was Safescan genoodzaakt te zoeken naar een nieuwe locatie. Deze werd gevonden dichtbij het huidige pand, langs de N470 ten zuiden van Zoetermeer, welke een betere bereikbaarheid en zichtbaarheid biedt voor het bedrijf.

Het perceel is gelegen aan de N470 en is ingesloten tussen twee straten welke allebei toegang kunnen bieden tot het gebouw. Het ontwerp omvat een bedrijfshal van 1.500 m2 en een kantoor van 1.000 m2. De positie van het kantoor geeft het gebouw een goede zicht locatie en legt een verbinding met de twee tegenover elkaar gelegen entrees tot het perceel.

In de vormgeving en materialisatie is een verbinding gelegd met de zakelijke en heldere vormgeving van de producten van Safescan. Het kantoor kenmerkt zich door een wit kader dat de transparante noordgevel omsluit. Waar het kader ophoudt, maakt het ruimte voor de entree. De kleine verhoging vanaf straat niveau biedt de gebruiker vrij uitzicht van binnenuit over de parkeerplaatsen voor het kantoor.

De entree van het kantoor vormt het hart van het ontwerp, dat kantoor en bedrijfshal zichtbaar met elkaar verbindt. Een doorkijk over de volle hoogte maakt dit mogelijk en geeft een helder overzicht bij binnenkomst.

Heembouw Interieur speelt tevens een adviserende en controlerende rol in de afbouw en inrichting van dit mooie ontwerp van Heembouw Architecten om zo een samenwerking te bewerkstelligen tussen interieur en exterieur voor een optimaal integraal resultaat.

Heembouw heeft de bouw verzorgd. Het gebouw en de terreininrichting zijn in de derde week van juni 2018 turn-key opgeleverd en in gebruik genomen.

Transparante gevel

Interieur ontwerp

Design & build

Verbinding met producten

Ontwerpmanager Interieur

Thijs Lammers

Modelleur

Jeroen Wildeman

Ons team