Hoogwaardige proces equipment voor de voedingsmiddelenindustrie

  • ProjectnaamOrangeworks
  • KlantOrangeworks Process Professionals
  • PlaatsOss
  • SpecialisatieFabricage en installatie
  • Oppervlakte10.000 m² bedrijfshal + 1.700 m² kantoor
  • Jaar2018
Lees meer

Orangeworks

Maandag 29 oktober is met aanvang van de grondwerkzaamheden de bouw gestart van de nieuwe huisvesting voor Orangeworks. Op bedrijventerrein Vorstengrafdonk in Oss ontwerpt Habeon Architecten een bedrijfshal met kantoor welke in samenwerking met Heembouw wordt gerealiseerd. Het project omvangt 1.700m2 kantoor en een bedrijfshal van ruim 10.000m2 die opgedeeld is in een productie- en assemblage gedeelte.

 

Orangeworks ontwerpt, fabriceert en installeert proces equipment voor de voedingsmiddelen industrie en verkoopt en installeert deze wereldwijd. Bij het bedrijf werken inmiddels 100 mensen; nog eens 60 mensen worden flexibel ingehuurd.

Directeur Koen Verstegen : ’Orangeworks groeit uit haar jasje. Afgelopen jaren is het personeelsbestand sterk toegenomen en we verwachten nog verder te groeien. De nieuwe locatie ligt voor ons ideaal op het kruispunt van de A59 en de A50. Bovendien levert het samenbrengen van twee vestigingen naar één nieuwe locatie efficiencyvoordelen op. Voor Orangeworks en haar personeel is dit een belangrijke mijlpaal in de bestaansgeschiedenis van het bedrijf na bijna 50 jaar in Mill en 30 jaar in Veghel gevestigd te zijn geweest.’

 

Het project ligt aan de rand van het bedrijventerrein de Vorstengrafdonk, omgeven door groen met aangrenzend het Keltenbos. Omdat het Keltenbos een belangrijk punt is in de omgeving, is in samenwerking met de gemeente Oss en landschapsarchitect Green Curve, een natuurlijke overloop ontworpen van het perceel met het Keltenbos. De vijver voor het kantoor maakt verbinding met het water in het Keltenbos en zo wordt er een natuurlijke overgang van perceel naar Keltenbos gecreëerd.

 

Het kantoor vormt door zijn ligging de ontvangst van de bezoeker. De stenen kern geeft de bezoeker een duidelijke richting naar de entree. Licht en transparantie zijn belangrijke uitgangspunten voor het ontwerp. Bij binnenkomst is er een groot daklicht boven de vide en zijn er directe zichtlijnen naar de kantine en assemblage hal. Deze geven een openheid aan het gebouw die past bij de identiteit van Orangeworks. Tevens is samenwerking een belangrijk aandachtspunt bij de productie en engineering. Het vele glas in het kantoor richting bedrijfshal en kantine waar iedereen samenkomt draagt hier aan bij.

 

Het logo van Orangeworks heeft voor Habeon Interieur als inspiratie gediend voor het interieur. In het gehele ontwerp wordt de kleur oranje als basis gehanteerd met toevoeging van gele accenten. De inrichting heeft een strakke uitstraling met warme accenten en kleurbanen in de vloer als visuele afscheiding. Bezoekers worden bij binnenkomst gestuurd naar een in het oog springende balie waardoor het vrije zicht in de entreehal behouden blijft.

 

Omdat de projectteams van Orangeworks vaak wisselen is er een indeling ontworpen die zeer flexibel is. Ook de kantine is functioneel en flexibel. De warme tinten van de kantine maken deze ruimte nog eens extra uitnodigend. Vanaf de begane grond zijn de vergaderruimtes op de verdieping duidelijk zichtbaar. Door kleuraccenten op de wanden springen deze ruimtes direct in het oog bij binnenkomst.

 

Heembouw levert de nieuwe locatie voor Orangeworks begin juli 2019 op.

Computervloer

Interieurontwerp

Landschappelijk ontwerp

Afneembaar dak