Mueller

  • ProjectnaamMueller
  • KlantMueller
  • PlaatsGroenlo
  • SpecialisatieProductie
  • Oppervlakte20.600 m²
  • Jaar2016
Lees meer

Mueller

Habeon Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de nieuwe bedrijfshuisvesting van Mueller in Groenlo. Op 22 maart jl. hebben Heembouw en Mueller getekend voor de turnkey realisatie van dit bijzondere project, dat zeer goed aansluit op de expertise en specialisme van ons bureau.

Mueller is in Nederland momenteel op vier verschillende locaties gehuisvest met het hoofdkantoor in Assen, productielocaties in Lichtenvoorde en een serviceorganisatie in Wesepe. Op bedrijvenpark Laarberg in Groenlo worden deze locaties samengevoegd tot één bedrijf. Deze bestaat uit een productiefaciliteit van 18.000 m², circa 2.500m² kantoor en een testruimte van 300 m². De samenvoeging van de verschillende vestigingslocaties in Nederland tot een centrale locatie zorgt voor een betere onderlinge samenwerking en synergie.

In het ontwerp is de productiefaciliteit t.o.v. het kantoorvolume naar achter geschoven. Hierdoor ontstaat automatisch ruimte voor de royale, dubbelhoge entree voor kantoorpersoneel en bezoekers. De medewerkers van de productiefaciliteit betreden via de informele achterzijde het kantoorvolume, waarna intern de weg richting productiefaciliteit logisch wordt vervolgd. Het nieuwe pand kent een zakelijke en strakke opzet, waarbij productielijnen en processtromen zo efficiënt mogelijk met elkaar verweven zijn. Doelmatigheid, flexibiliteit en veiligheid staan hierbij hoog in het vaandel.

De no-nonsens en helder opzet is doorgevoerd in de industriële gevels van zowel de productiefaciliteit en het kantoor. De hal, opgebouwd uit aluminium sandwichpanelen en wordt ritmisch onderbroken door translucente stroken die de binnenzijde van de hal van daglicht voorzien. De kantoorgevel is opgebouwd uit hoogwaardige aluminium composiet panelen uitgevoerd in metallic, refererend aan het roestvrij staal, het materiaal waarmee Mueller veelvuldig werkt. De panelen en aluminium gevelkozijnen, van verschillende breedtes, worden zodanig binnen een strak maatsysteem gepositioneerd, dat er een dynamisch gevelbeeld ontstaat.

Het kantoor kent  o.a. een flexibele opzet die past binnen de duurzaamheidsgedachte van zowel opdrachtgever, ontwerper en bouwer. Het dak van het kantoor wordt voorzien van PV panelen en in de productiefaciliteit wordt geheel voorzien van ledverlichting. Door grote glasvlakken in de kantoorgevel toe te passen worden de werkplekken van veel daglicht voorzien. Het royale terras op de begane grond grenst aan het bedrijfsrestaurant en biedt de medewerkers van Mueller een prettige buitenruimte, voorzien van fruitbomen, dat prachtig gelegen is aan de bestaande houtwal aan de Holtkampsweg .

Heembouw start eind mei met de realisatie. De oplevering van het nieuwe pand is in het eerste kwartaal van 2018.

Ontwerpmanager

Jordy de Jong

Modelleur

Ricardo Cancedda

Ons team