Assemblage en distributie van hoogwaardige connectoren

  • ProjectnaamLEMO
  • KlantLEMO Connectors Benelux
  • PlaatsHaarlem
  • SpecialisatieProductie & Distributie
  • Oppervlakte1.050 m² kantoor, 800 m² assemblage & 560 m² bedrijfshal
  • Jaar2018
Lees meer

LEMO

LEMO Benelux is onderdeel van de internationale LEMO Group SA en fabriceert hoogwaardige connectoren die toegepast worden in de high tech industrie, waaronder semiconductor, test en measurement, F1 auto’s, Kritische medische toepassingen, ruimtevaart sector en broadcast industrie.

Op de vorige locatie in Heemskerk waren onvoldoende mogelijkheden om de sterke groei van het bedrijf te faciliteren. Door middel van verschillende workshops is Heembouw Architecten samen met LEMO tot een ideaal proces en een ruimte-relatieschema gekomen. Dit vormde de basis voor het ontwerpproces.

De ligging van het kavel, op bedrijventerrein Waarderpolder in Haarlem, is een belangrijke inspiratiebron geweest voor het ontwerp. De alzijdige oriëntatie van het pand komt voort uit de ligging tussen de verschillende wegen en het uitzicht op het Schoteroog. De gevel weerspiegelt de high tech uitstraling en hoogwaardige kwaliteit van de producten van LEMO. Centraal in het pand bevindt zich de ontmoetingsruimte, wat het hart van het pand vormt. Hier kunnen medewerkers van verschillende afdelingen elkaar ontmoeten om de sociale cohesie en het LEMO gevoel te behouden. Om het comfort van de medewerkers te verhogen is het binnenklimaat in de assemblage en de bedrijfshal van eenzelfde niveau als het kantoor. Daarnaast is er in het ontwerp veel ruimte gemaakt voor daglicht en uitzicht zodat er een prettige werkomgeving ontstaat.

Tevens is er aandacht besteed aan de duurzaamheid van het pand. Zo krijgt de assemblage een mossedumdak, worden er PV panelen geplaatst en zal het gehele pand gasloos zijn. De nieuwe huisvesting wordt verduurzaamd op basis van de GPR Bouw methode (energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde) wat resulteert in een hoge eindscore van 8,5.

Heembouw is in november 2018 gestart met de bouw en heeft het pand opgeleverd medio 2019.

GPR-Bouw score 8,5

Interieur ontwerp

het LEMO gevoel

Volledig gasloos

Ontwerpmanager Interieur

Thijs Lammers

Ons team