Jeveka, groothandel in ijzerwaren

  • ProjectnaamJeveka
  • KlantJeveka
  • PlaatsAlmere
  • SpecialisatieProductie
  • Oppervlakte7.200 m²
Lees meer

Jeveka

Sinds 1937 is Jeveka vooraanstaand specialist op het gebied van bevestigingsartikelen en gereedschappen. Een familiebedrijf waar nu, net als bij Heembouw, de derde generatie aan het roer staat. Hun huidige pand in Amsterdam zuidoost begint veel te klein te worden voor de huidige omvang van activiteiten.

Door Heembouw is een grondinventarisatie voor Jeveka gemaakt. Een kavel op bedrijventerrein Lagekant in Almere bleek aan alle wensen te voldoen. De nieuwe huisvesting omvat een kantoor met showroom van 1800m² en een bedrijfshal voor opslag en productie van 5500m². Het kavel en daarmee ook het gebouw grenst rondom aan de openbare weg. We hebben hiervoor een gevel ontworpen waarbij ook de bedrijfshal, in volume dominant, een interessant straatbeeld oplevert.

Het is een baksteenplint geworden met daarboven metalen beplating, beide voorzien van een onregelmatig patroon van verticale lichtstroken. Het gebouw is tot een eenheid gesmeed door zowel hal als kantoor hiermee te bekleden . Bij het voorterrein loopt de baksteenplint als tuinmuur door, zodat er een binnenplaats ontstaat. Laden, lossen parkeren en de entree vinden hier hun plek.

Het verlangen van Jeveka naar duurzaamheid hebben we begeleid door maatregelen voor te stellen en deze van prijs en terugverdientijden te voorzien. Noorderlichtkappen met zonnecollectoren, warmte/koudeopslag in de bodem en drielaags glas zijn enkele duurzaamheids maatregelen die we hebben toegepast.

Senior Modelleur

Jelmer Adema

Ons team