Bedrijvenlocatie de Comphaan

  • Projectnaamde Comphaan
  • KlantRijswijk Buiten
  • PlaatsRijswijk
  • SpecialisatieWerken
  • Oppervlakte9000 m²
  • Jaar2018
Lees meer

de Comphaan

In opdracht van Heembouw heeft Heembouw Architecten het ontwerp gemaakt voor een bedrijvenlocatie dat gelegen is aan de rand van Delft in de wijk Rijswijk Buiten. Het plan telt in totaal 72 units. Deze units variëren in oppervlakte tussen de 94 en 150 m2 en hebben een vrije hoogte van 6 meter.

Uitgangspunt voor de 4 bouwblokken is een hoofdmassa dat in antraciet kleurige damwandprofielplaat is uitgevoerd. Binnen deze hoofdvolumes worden de gevelvlakken van de individuele units naar achter geschoven. Hiermee ontstaat er een herkenbaar ritme. Per unit kon de gebruiker de kleur, materialisering en gevelindeling samenstellen. Het plan heeft een chique en ingetogen karakter gekregen, met een aantal kleurrijke accenten. Zo heeft het bedrijvenpark een zeer gevarieerde en moderne aanblik gekregen.

Aan de zijde van de toekomstige Laan van ’t Haantje zijn de gevels verticaal georiënteerd. Hiermee ontstaat het beeld van een dubbel hoog herenhuis en reageert daarmee op de woningbouw ontwikkeling aan te andere kant van de laan. De naar buiten gedetailleerde kozijnen versterken dit beeld. Daarnaast zorgen de grote kaders voor veel daglicht in de bedrijfseenheden.

In een vroeg stadium heeft Heembouw Architecten gekeken naar duurzame oplossingen binnen het ontwerp. Uiteindelijk is de gehele ontwikkeling voorzien van PV panelen, er zijn geen gasaansluitingen en kunstmatige verlichting is in LED worden uitgevoerd. Door de units rug-aan-rug te koppelen was het mogelijk om meerdere units aan elkaar te koppelen. Dit maakt het bedrijvenpark flexibel en toekomstbestendig.