Nieuwbouw DC Plieger

  • ProjectnaamDC Plieger
  • KlantPlieger
  • PlaatsAmstelveen
  • SpecialisatieLogistiek
  • Oppervlakte1.300m² kantoor & 7.500 m² logistiek
  • Jaar2019
Lees meer

Duurzaam DC Plieger opgeleverd

Op vrijdag 10 mei heeft Heembouw het, door Heembouw Architecten ontworpen, duurzame distributiecentrum voor Plieger opgeleverd. Het nieuwe pand, gelegen aan de N201 op bedrijventerrein De Loeten in Amstelveen, omvat ca. 1.300m² kantoor en 7.500 m² logistieke ruimte.

In het ontwerp is veel aandacht uitgegaan voor het duurzaamheidsaspect. Zo is er een dubbele gevel van strekmetaal toegepast, die als zonwering dient voor de kantoorfuncties. Op deze manier wordt de warmteopwekking in het kantoor tegengegaan, met als gevolg minder energie verbruik t.b.v. koelen en daarmee een reductie op de CO2 uitstoot. Het gebouw is volledig gasloos uitgevoerd. Verder wordt het gebouw uitgevoerd met hoogwaardige gevelisolatie waaronder triple glazing, CO2 gestuurde ventilatie en LED verlichting. Het dak wordt voorzien van pv-panelen.

Door de toepassing van translucente beplating in de gevel van de hal, wordt de logistieke faciliteit voorzien van daglicht. Dit leidt tot een hoger comfort voor de medewerkers van Plieger die in logistieke faciliteit actief zijn.

Met de realisatie van deze nieuwe vestiging brengt Plieger meerdere activiteiten samen op één plek waardoor de bedrijfsvoering efficiënter wordt. Gebaseerd op de beoogde groeiambitie van Plieger, houdt het bouwplan tevens rekening met een toekomstige uitbreiding.

Plieger is een landelijke groothandel in sanitair, verwarming, elektra en installatiemateriaal. Het hoofdkantoor en centraal magazijn zijn gevestigd in Zaltbommel. Met een eigen expeditie, 18 toonzalen en 61 express afhaalpunten in Nederland levert Plieger een assortiment van meer dan 150.000 artikelen aan o.a. installateurs, loodgietersbedrijven, detaillisten en bouwmarkten.

Zonwering als ontwerp

Voorbereid op toekomstige uitbreiding

CO2 gestuurde ventilatie

PV-panelen