Modern multi-tenant distributiecentrum

  • ProjectnaamDC Den Bosch
  • KlantWDP
  • PlaatsDen Bosch
  • SpecialisatieLogistiek
  • Oppervlakte55.440 m²
  • Jaar2017
Lees meer

DC Den Bosch

De witte band die over de gevel loopt benadrukt de lengte van het distributiecentrum en fungeert tevens als zonwering voor de raamstroken op de mezzanine. De op de vier hoeken gesitueerde kantoren worden gemarkeerd door een tweede schil van geperforeerde beplating en lamellen. Wederom met het oog op het weren van de zon in de achterliggende ruimtes.  De witte band gaat als een verankering om de zwarte zones heen en verbindt het geheel aan het gebouw.

In het ontwerp is aandacht besteedt aan de flexibiliteit van het pand. Door het toepassen van een slim stramienplan is er de mogelijkheid om de mezzanine uit te breiden van 11 naar 22 meter. Afhankelijk van de daglicht behoefte op de mezzanine kan er gevarieerd worden met het toevoegen van open of dichte delen in de zone onder de witte band.

Dit moderne distributiecentrum is aan het water gelegen aan de Zandzuigerstraat te Den Bosch op bedrijventerrein RiVu. Het terrein is goed bereikbaar via zowel weg als water door de locatie dichtbij de A59 en de Barge Terminal te Den Bosch.

WDP ontwikkelt in samenwerking met Heembouw het pand.

Flexibiliteit

Zonwering als ontwerp

DOCC Control

Design & Build

Ontwerpmanager

Jordy de Jong

Modelleur

Thijs Lammers

Modelleur

Daphne de Bruin

Modelleur

Frank-Paul Kemeling

Ons team