Kantoorverzamelgebouw Delftech

  • ProjectnaamComputerlaan
  • Klantv.d. Kooy Vastgoed
  • PlaatsDelft
  • SpecialisatieKantoren
  • Oppervlakte2.200 m²
  • Jaar2012
Lees meer

Computerlaan

In dit kantoorverzamelgebouw zijn drie snel groeiende ICT bedrijven gehuisvest. De bedrijven zijn al jaren op het Delftechpark gevestigd en willen graag hun positie in de directe nabijheid van de TU Delft behouden.

Naast de groei die de bedrijven hier kunnen doormaken is het pand zo ingedeeld dat er gezamenlijk gebruik kan worden gemaakt van de voorzieningen. Op de begane grond is een opdeelbare vergaderzaal gesitueerd en bevinden zich de douches, berging en toiletten. Op de tweede verdieping is een kantine en een ruim dakterras voorzien waar naast lunches ook bijeenkomsten gehouden kunnen worden, overleg plaats kan vinden of gewerkt kan worden.

De gemeenschappelijke functies zijn gekoppeld aan het ruime entreegebied vanwaar de verschillende kantoren worden ontsloten. In deze ruimte die verticaal gekoppeld is door twee vides zijn verschillende plekken gecreëerd waar Het Nieuwe Werken kan plaatsvinden. De koppeling van de gemeenschappelijke functies aan de hoofdroute door het gebouw stimuleert de uitwisseling tussen de verschillende bedrijven.

Het pand Computerlaan is zo ontworpen dat het in de toekomst mee kan bewegen met de markt. De juiste situering van de voorzieningen en ontsluiting maken een flexibele verhuurbaarheid mogelijk. Momenteel biedt het pand onderdak aan drie partijen, echter dit zouden er ook 12 of meer kunnen zijn.

Duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt geweest voor het ontwerp van het kantoorverzamelgebouw. Van alle zijden van het pand treden grote hoeveelheden daglicht binnen waardoor een productieve werkomgeving is gecreëerd. Aan de zuid- en westzijde is zonwerende beglazing toegepast. Een warmte- en koude opslag in de bodem levert de koeling en verwarming die door de gebouwmassa lang kan worden vastgehouden. Het casco is opgebouwd uit prefabbetonelementen met kanaalplaten die beschikken over een groot warmteaccumulerend vermogen. Doordat de gehele constructie in het zicht blijft oogt het gebouw ruimtelijker en kan een goede uitwisseling tussen de luchttemperatuur en de betonmassa worden bewerkstelligd.

De flexibiliteit in het pand is mogelijk gemaakt door het programma te organiseren op een vaste stramienmaat. Deze is ook af te lezen aan de ritmische gevel, waarbij elke ruimte minimaal 1 raam van 2,7 x 2,4 m heeft. Ter plaatse van het dakterras is het strakke ritme van de gevel onderbroken, waardoor automatisch de aandacht wordt getrokken naar de entree. Hier zijn de gevelopeningen dubbelhoog en opent het gebouw zich naar de Computerlaan.

Senior Modelleur

Richard Günthardt

Ontwerpmanager

Jordy de Jong

Architect (uit dienst)

Mijke Rood

Ons team