House of experience

  • ProjectnaamA4 Mall
  • KlantJantje van Leyden BV
  • PlaatsRoelofarendsveen
  • SpecialisatieLogistiek
  • Oppervlakte12.500 m²
  • Jaar2009
Lees meer

A4 Mall

Op een van de markantste locaties op het bedrijventerrein Veenderveld te Roelofarendsveen is dit project gerealiseerd. De locatie is goed zichtbaar vanaf de snelweg A4 en door de specifieke vorm van het perceel en ligging op het bedrijventerrein zou het ontwerp beeldbepalend worden voor het entree-gebied van het bedrijventerrein. Het maximaliseren van het bebouwingsvlak en de meerzijdige representatieve oriëntatie heeft geleid tot elegante rondingen.

De contouren van het gebouw volgen de maximale bebouwingslijn, waarbij de kleinste ronding een stalen ronde hellingbaan verhult. Het was de wens van de opdrachtgever een flexibel meerlaags complex te maken waarbij de verschillende verdiepingen bereikt kunnen worden door een vaste ronde hellingbaan (wokkel) met een parkeergelegenheid op het dak.

De te verhuren vloeroppervlakten over 4 verdiepingen worden verbonden middels een grote driehoekig vormige vide. De verticale verkeerstromingen vinden plaats aan de gevelzijde van deze vide. Door middel van galerijen, trappen en een glazen lift is elke verdieping individueel te ontsluiten. De grote vliesgevel garandeert een maximale lichttoetreding in de vide en een maximaal uitzicht op de omgeving. De ronde vormen worden nog eens extra benadrukt door de sterke horizontale richting van de de raamstroken. Deze stroken die variëren in hoogtes zijn voorzien van glas of semi-translucente gevelpanelen. Daar waar happen en gaten zijn gemaakt in het volume zoals de entree en het parkeerdek zijn de specifieke functies leesbaar gemaakt door deze zo helder en krachtig mogelijk te articuleren.

Teamleider

Yvonne Hoogenboom

Ons team