Heembouw is in opdracht van de Sleutels begonnen met de werkzaamheden aan 72 woningen in de Vivaldistraat e.o. te Leiden. Habeon Architecten ziet het ontwerp werkelijkheid worden.

De eerste blokken zijn gestart en geëvalueerd: wat gaat goed en wat kan beter? Dit allemaal voor het beste resultaat en zo min mogelijk overlast voor de bewoners. Want er gebeurt veel in en rondom deze woning uit de jaren 60. Om de woningen Label A+ te geven, krijgen de woningen een warme jas. De spouw wordt geïsoleerd en de borstweringen een hoogwaardige isolatie . Daarnaast wordt er rekening gehouden met de toekomst. De woningen worden ‘gasloos ready’  gemaakt en voorzien van nieuwe installaties.

In het ontwerp is er aandacht voor verduurzaming, comfort, de architectuur én voor de huidige woningwensen. De woningen worden voorzien van een nieuwe gevel waarmee elke woning een eigen identiteit krijgt. Deze gevel versterkt de duidelijke indeling van penanten reeds in de gevel aanwezig en wordt hier tussen geplaatst. Plattegrond optimalisaties zorgen voor een aangenamere woning. Voldoen aan de woningwens van nu, met aandacht voor wat er is, is in dit ontwerp het uitgangspunt geweest. Het uitvoeringsteam is betrokken bij de bewoners en levert een top resultaat. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden vóór de zomer 2019 afgerond.

Naar projectpagina