Afgelopen dinsdag was het MT van Mueller op bezoek in het nieuwe vergadercentrum van ons hoofdkantoor voor een VR Experience. Op uitnodiging van Habeon Architecten om met de HTC Vive de nieuwe huisvesting te komen bekijken kwam het bezoek van Mueller naar Roelofarendsveen.

Van de eerst voorgestelde ochtend werd gelijk een gehele dag gemaakt: externe vergadering, presentatie, rondleiding en VR Experience in één. Het was mooi om te zien hoe nieuwsgierig iedereen was naar de precieze werking van de VR bril. Voordat er echt rondgelopen kon worden door het model is eerst door ons kort uitgelegd hoe het hele BIM traject van Mueller in zijn gang is gegaan en hoe zeer wij blij zijn met de waardevolle bijdragen van Mueller zelf in dit proces. Zij hebben immers hun eigen interne fabrieksproces in 3D uitgewerkt.

Na deze korte uitleg en complimenten was het eindelijk tijd om in de virtuele wereld te stappen. Eigenlijk was er voor korte tijd een stukje Groenlo aanwezig in Roelofarendsveen.

Vanaf het eerste moment zag je een glimlach verschijnen op een ieders gezicht die de VR bril op deed. In het begin was het even wennen maar na een paar onwennige minuten vloog iedereen letterlijk door het gebouw heen. Iedereen zocht zijn eigen stukje in het nieuwe pand op: de een zijn eigen kantoor, de ander een plek in de fabriekshal en weer een ander had veel meer interesse in de buitenzijde van het gebouw.

Via een groot scherm konden omstanders ook genieten van ieders eigen ervaring tijdens de VR Experience. Al met al een geslaagde VR experience en een mooie dag in de virtuele wereld van ons architectenbureau.