Safescan is een wereldwijd opererend bedrijf dat oplossingen biedt voor het controleren, tellen en verwerken van contant geld. Onder het TimeMoto merk levert Safescan verder tijdregistratiesystemen en software voor het beheren van werktijden en aanwezigheid van personeel. 

Door groei van het bedrijf, was Safescan genoodzaakt te zoeken naar een nieuwe locatie. Deze werd gevonden dichtbij het huidige pand, langs de N470 ten zuiden van Zoetermeer, welke een betere bereikbaarheid en zichtbaarheid biedt voor het bedrijf.

Op het moment is het gebouw wind- & waterdicht, waardoor de structuur en ruimtes van het gebouw al goed leesbaar worden. De terugvallende gevel van de entree wordt geaccentueerd door het doorlopende kader dat hier een luifel vormt. Hierdoor krijgt de entree een uitnodigende werking. Bij binnenkomst wordt de gewenste verbinding tussen kantoor en bedrijfshal al goed zichtbaar, door een 7 meter hoge pui tussen de entree van het kantoor en de bedrijfshal. Dit maakt de entree het hart van het gebouw.

Langs de grote en hoge glasvlakken aan de voorzijde van het kantoor, die op het noordwesten georiënteerd zijn, staan de werkplekken gepland. Hier is, in samenwerking met Habeon Interieur, veel aandacht aan gegeven om te zorgen dat dit plekken worden waar mensen willen werken. De lichte- en ruimtelijke beleving die de transparante gevel van binnenuit geeft, lijkt hier al een goede basis voor te vormen.

Heembouw bouwt ondertussen hard door en de geplande oplevering zal zijn in Juni. Over een aantal weken wordt de gevel van het witte kader opgehangen. Wij kijken uit naar dit moment en houden jullie hiervan op de hoogte.

 

Naar projectpagina.