Dinsdag 31 januari is er een start gemaakt met de uitvoering van het project Nobels, Javo en Agro. Bij Heembouw is er gezamenlijk met alle leveranciers een pullplanning gehouden om de bouwwerkzaamheden is goede banen te leiden. Week 8 wordt er gestart met de eerste paal en in week 41 zal het nieuwe pand worden opgeleverd.

Javo International en Nobels Machinefabriek, en Heembouw hebben de overeenkomst getekend voor de turnkey realisatie van de nieuwe bedrijfshuisvesting op het Bulb Trade Park in Noordwijkerhout. Op een kavel van 3.7 hectare aan de Herenweg worden de bedrijven van de Jano Holding, die nu op drie verschillende locaties in Katwijk en Noordwijkerhout gevestigd zijn, centraal gehuisvest in twee state-of-the art bedrijfspanden, ontworpen door Habeon Architecten.

In een van de nieuwe panden worden Javo, Javo International en Nobels machinefabriek gevestigd. Dit gebouw bestaat uit 13.500 m2 bedrijfsruimte voor de productie van machines en 1.600 m2 kantoor en showroom. Het andere gebouw is voor Agro Techniek Holland, en bestaat uit 3.000 m2 bedrijfshal voor het produceren en reviseren van land- en tuinbouwmachines en 500 m2 kantoor en showroom. De locatie aan de Herenweg in Noordwijkerhout biedt nog voldoende mogelijkheden tot uitbreiding om de toekomstige groei van de Jano Holding op te kunnen vangen.

De bouwvergunning is inmiddels ingediend. Heembouw start in februari met de realisatie van de nieuwe bedrijfspanden. In het vierde kwartaal van 2017 is de oplevering.