Op bedrijventerrein Park Forum in Eindhoven is begonnen met de bouw van de uitbreiding van medicijnleverancier Brocacef.

Het bestaande pand van Brocacef is eveneens door Habeon Architecten ontworpen en gebouwd door Heembouw in 2014. Het huidige gebouw voorziet in de distributie van medicijnen door heel Nederland. Door toenemende vraag naar meer opslagcapaciteit heeft Brocacef besloten om een uitbreiding van 9991 m2 BVO te ontwikkelen tegen het bestaande distributiecentrum aan, met aansluiting op het bestaande pand. Omdat de opdrachtgever zeer te spreken was over het Turn-key bouwen van het oorspronkelijke ontwerp is wederom gekozen voor Habeon Architecten en Heembouw om de uitbreiding te realiseren.

Wat betreft het ontwerp is opnieuw gekozen voor een doelmatige bedrijfshal. Voor het kantoorgedeelte is Habeon Architecten uitgegaan van een ingetogen en strakke uitstraling door middel van subtiele kaders in de kleur van de bedrijfshal. De kaders accentueren de gevelopeningen en het kantoor, waardoor deze er net wat uitspringen ten opzichte van het volume. Hierdoor wordt ook meer samenhang gecreƫerd in het gevelbeeld.
Voor de materialisatie is gekozen voor een neutrale antracietgrijze gevel. Dit omdat in het bestaande pand al de huiskleuren van Brocacef zijn verwerkt (blauw en groen). Zo doet het nieuwe ontwerp geen afbreuk aan de uitstraling van het bestaande pand en wordt een rustig beeld geschept.

De oplevering van de uitbreiding van Brocacef staat gepland voor eind 2019.