Het futuristische DC is een van zes genomineerden in de categorie ‘Commercieel Project – Ontwerp’ voor de internationale BREEAM Awards 2019. Opvallend is dat het ontwerpcertificaat van NewLogic III zo opviel bij de deskundige jury dat het project tevens is genomineerd voor de regionale award voor West-Europa. 

Wij zijn enorm trots en blij met deze nominaties. Het is een mooie erkenning voor dit gasloze logistieke centrum dat Habeon Architecten in opdracht van Dokvast heeft ontworpen.

Wat meteen opvalt aan het ontwerp van New Logic III is de bijzondere vorm en het vele glas. De locatie langs de snelweg was de inspiratie voor deze vorm. De snelheid van het verkeer zorgt voor een bepaalde dynamiek. Tegelijkertijd is de schaal van het gebouw enorm. Het is heel langgerekt, maar een rechthoekige vorm zou geen recht doen aan de dynamiek van de locatie. Na verschillende studies is gekozen voor een meer natuurlijke ‘ellips’ vorm. Een grote uitsnede uit het volume maakt deze vorm boeiend en uniek voor een logistiek gebouw.

Heembouw heeft dit BREEAM ‘Outstanding’ gecertificeerde distributiecentrum gerealiseerd. Bij deze realisatie is gebruik gemaakt van duurzame materialen, waaronder duurzaam hout als biobased materiaal, automatisch dimmende LED-verlichting, drievoudig isolatieglas, extra isolatie van daken en het toepassen van een warmtepomp.

Het nieuwe hoofdkantoor van Rhenus Contract Logistics in Tilburg verkreeg daardoor een hoge BREEAM-ontwerpscore: 98,48 procent. De voorlopige resultaten geven, zo meldt Dokvast, een nog hogere BREEAM-score bij oplevering. Momenteel worden de hiervoor benodigde documenten door de assessor beoordeeld.

Stem op NewLogic III

De prijzen worden op 4 maart uitgereikt tijdens het BREEAM Awards gala in het Hilton Bankside in Londen. Binnenkort zal het op de site van de BREEAM Awards 2019 mogelijk zijn om een public vote uit te brengen. U kunt uw stem uitbrengen en ons hiermee naar de overwinning helpen. Alvast bedankt voor uw hulp!

Breng hier uw stem uit, klik hier!