Nieuwe moderne productiefaciliteit Bosman Van Zaal opgeleverd

Donderdag 20 december is de nieuwe moderne productiefaciliteit met kantoor voor Bosman Van Zaal feestelijk opgeleverd. Het ontwerp en de uitstraling van het gebouw past bij de kernwaarden van Bosman Van Zaal; robuust, inventief, hoogwaardig en open. Het gebouw is opgevat als een monolieten doos, waarin het kantoor voor het grootste gedeelte is geïntegreerd in de hoofdmassa. Ter plaatse van de hoofdentree steekt het kantoor uit.  Dit zorgt voor een herkenbaar accent dat tevens geaccentueerd wordt door de stalen vakwerkconstructie in de plint van de gevel.

Deze honingraatconstructie refereert tevens naar het logo van Bosman Van Zaal. De staalblauwe kleur van de gevel past bij de identiteit van het bedrijf en de materialen (staal en aluminium) waarmee wordt gewerkt. De interne indeling van het kantoor is efficiënt en flexibel en sluit maximaal aan op het gestroomlijnde productieproces van de productieruimte.

Door Bosman Van Zaal en Habeon Architecten is hoog ingezet op de GPR Bouw methode (energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde) wat resulteert in een score van 8,5. Om dit te bereiken bevat het gebouw o.m. een warmtepomp aangesloten op een WKO broninstallatie, LED verlichting (aanwezigheidsdetectie) in kantoor en hal, HR++ triple glas, CO2 regeling in verblijfsruimten, PV panelen en is het een gasloos bedrijfspand.

Habeon Architecten heeft, zoals gebruikelijk, het gehele ontwerp in een 3D model opgezet en uitgewerkt. Mede door het bedrijfsproces van Bosman Van Zaal direct te integreren in het  model, heeft het gehele ontwerptraject tot bouwaanvraag slechts 3 maanden geduurd.

De nieuwe huisvesting op Greenpark Aalsmeer omvat 16.266 m2 BVO en werd gerealiseerd door Heembouw. De nieuwe locatie biedt plek aan meer dan 200 medewerkers van Bosman Van Zaal, die voorheen op twee aparte locaties gehuisvest waren.