Op vrijdag 2 maart jl. heeft Heembouw de nieuwe huisvesting van Mueller opgeleverd. Het door Habeon Architecten ontworpen gebouw omvat een productiefaciliteit van ca. 18.000 m², ca. 2.500m² kantoor en een testruimte van 300 m². De samenvoeging van verschillende vestigingslocaties van Muller in Nederland tot een centrale locatie in Groenlo zorgt voor een betere onderlinge samenwerking en synergie binnen het bedrijf.

Het nieuwe pand kent een zakelijke en strakke opzet, waarbij productielijnen en processtromen zo efficiënt mogelijk met elkaar verweven zijn. Doelmatigheid, flexibiliteit en veiligheid staan hierbij hoog in het vaandel.

De no-nonsens en helder opzet is doorgevoerd in de industriële gevels van zowel de productiefaciliteit en het kantoor. De hal, opgebouwd uit aluminium sandwichpanelen en wordt ritmisch onderbroken door translucente stroken die de binnenzijde van de hal van daglicht voorzien. De kantoorgevel is opgebouwd uit hoogwaardige aluminium composiet panelen uitgevoerd in metallic, refererend aan het roestvrij staal, het materiaal waarmee Mueller veelvuldig werkt. De panelen en aluminium gevelkozijnen, van verschillende breedtes, worden zodanig binnen een strak maatsysteem gepositioneerd, dat er een dynamisch gevelbeeld ontstaat.

Het kantoor kent  o.a. een flexibele opzet die past binnen de duurzaamheidsgedachte van zowel opdrachtgever, ontwerper en bouwer. Het dak van het kantoor wordt voorzien van PV panelen en in de productiefaciliteit wordt geheel voorzien van LED-verlichting. Door grote glasvlakken in de kantoorgevel toe te passen worden de werkplekken van veel daglicht voorzien wat het comfort van de werknemers ten goede komt. Het royale terras op de begane grond dat aan de bedrijfsrestaurant grenst, biedt de medewerkers van Mueller een prettige buitenruimte. De van fruitbomen voorziene tuin is prachtig gelegen aan de bestaande houtwal van de Holtkampsweg.

Het gehele turn-key traject (van initiatief tot oplevering) heeft iets meer dan 1,5 jaar geduurd.

Naar projectpagina