Woensdag 8 november leverde Heembouw twee gloednieuwe state-of-the-art bedrijfspanden op aan opdrachtgever Jano Holding. De Jano Holding bestaat uit de bedrijven Javo, Agro Techniek Holland, Javo International en Nobels machinefabriek, die nu nog op drie locaties in Katwijk en Noordwijkerhout gevestigd zijn.

De huisvesting van Javo, Javo International en Nobels machinefabriek bestaat uit 13.500 m² bedrijfsruimte voor de productie van machines en 1.600 m² kantoor en showroom. Het pand van Agro Techniek Holland bestaat uit 3.000 m² bedrijfshal voor het produceren en reviseren van land- en tuinbouwmachines en 500 m² kantoor en showroom.

De machinefabriek is de nieuwe entree van het Bulb Trade Park in Noordwijkerhout. Het kantoor richting de Herenweg is de verbinding met de centrale route over het bedrijventerrein. De witte banden begeleiden het verkeer in die richting. Het baksteen loopt als representatieve gevel door eindigend in een schijngevel waarachter de logistiek verscholen ligt.

Agro is duidelijk familie van de machinefabriek wat terug te zien is door de vormgeving en het materiaalgebruik. Dit resulteert in twee gebouwen die één complex vormen Jano Holding. Waar de ronde gevel van de machinefabriek het verkeer het bedrijventerrein op begeleidt, begeleidt de ronde gevel van Agro het verkeer het Bulb Trade Park uit.

Beide kantoren zorgen voor een verbinding met de Herenweg door de positionering en uitstraling. Het kavel aan de Herenweg in Noordwijkerhout waarop de beide panden zijn gerealiseerd omvat 3.7 hectare en biedt nog voldoende mogelijkheden tot uitbreiding voor de toekomstige groei van de Jano Holding.

naar projectpagina