Aan de Appelweg in Moerdijk heeft Habeon Architecten het ontwerp gemaakt voor een logistiek DC in opdracht van logistiek belegger Exeter Property Group. Woensdag 7 maart is het DC door Heembouw opgeleverd.

Wat meteen opvalt aan het ontwerp van dit distributiecentrum is de lengte die benadrukt wordt. Het is een langgerekt design dat variatie krijgt door middel van kleurgebruik. De samenvoeging van de twee volumes geeft de duidelijke verdeling tussen de bedrijfshal en mezzanine weer. Antraciet geeft de bedrijfshal zijn rustige en strakke uitstraling. En de door een witte rand omkaderde mezzanine is de kleurrijke touch die dit ontwerp zo fris maakt. Verdiepingshoge vliesgevels zorgen voor veel daglicht in de kantoren. Die zowel aan de voor- als achterzijde van het mezzanine volume gesitueerd zijn. De overstekken aan weerszijden van het pand geven een duidelijke markering van de posities van de twee entrees die een open uitstraling geven aan het geheel.

Het distributiecentrum omvat 28.000 m2, verdeeld over een hal van 24.000 m2, een kantoor van 1.200 m2 en 3.400 m2 mezzanine. Het DC wordt in compartimenten vanaf 10.000 m2 verhuurd, en is per direct beschikbaar. Industrial Real Estate Partners is de verhurende makelaar.

Naar projectpagina