In de zomer hebben wij met het gehele team van Habeon Architecten een inspiratiedag georganiseerd. Een uitstekende manier om de gave projecten die wij ontwikkelen eens van dichtbij te zien en te beleven.

 

Leren van elkaars projecten en kennisdelen binnen het team is heel belangrijk voor Habeon Architecten. De twee afdelingen; Wonen en Werken hebben dan ook beiden een gehele dag geleerd en genoten van de ontwerpen van collega’s.


Werken

De mannen en vrouwen van Habeon Architecten Werken hebben voorafgaand aan de eigen projecten een bezoek gebracht aan de Cacaofabriek, een eigentijdse moderne culturele hotspot in Helmond. Hier hebben we de inspiratiedag afgetrapt met een goede sterke kop koffie.

Kemie

Na de broodnodige cafeïne zijn we neergestreken bij de nieuwe locatie van Kemie in Helmond. Hier zijn drie voormalige locaties samengevoegd tot een productiesite. De keramische gevel die volledig geproduceerd is door Kemie zelf springt gelijk in het oog.

Als je door de entree binnenkomt vang je al een glimp op van de eyecatcher die zich centraal in het pand bevindt, de fraai vormgegeven loft die uitkomt in de bedrijfshal. Eenmaal binnen heb je een fantastisch uitzicht over de gehele bedrijfshal van Kemie, een uitstekende plek voor meetings en bijeenkomsten.

Benier

Na de keramische schoonheid van Kemie hebben we de rondingen van Benier in Nieuwkuijk eens onder de loep genomen. Het ontwerp vertaald de nauw verbonden relatie van de drie onderdelen in één centraal hart, de entree. De entree is een drie verdiepingen hoog atrium dat kantoor met bedrijfshal en KGTC verbindt. De grote puien van het atrium naar bedrijfshal en KGTC, maken het interne proces bij binnenkomst in één oogopslag zichtbaar.

Een kijkje op het interne proces gaf ons goed inzicht naar de werkzaamheden bij Benier. Altijd weer indrukwekkend om te zien wat er zich in een pand afspeelt als deze in gebruik is genomen.

Cladding Partners

Als laatst heeft het Werken team van Habeon Architecten een bezoek gebracht aan Cladding Partners in Oosterhout. Oneindig veel mogelijkheden tot geveldichting zijn hier te bezichtigen. Na een uitgebreide presentatie over de nieuwste producten en eigen projecten hebben wij een kijkje gekregen in hun kantoor. Eén gevel van het pand dient namelijk als een tentoonstelling van de meest uiteenlopende gevelafwerking en alle soorten kleuren en maten. Een verrassende en efficiënte manier om eigen producten ten toon te stellen.


Wonen 

Het team van Habeon Architecten Wonen heeft uiteraard ook een aantal eigen projecten bezocht. Deze drie totaal verschillende projecten: de Oevers, de Marlot en Wonen boven de Hoven bevonden zich in verschillende faseringen van de bouw.

 

De Oevers

De Oevers in Roelofarendsveen is een grootschalig woonproject waarbij Habeon Architecten de volledige engineering op zich heeft genomen. Hier ligt een grote uitdaging vanwege de grote variëteit aan gevels, woningtype en uitvoering. Iedere woning is uniek en dat is zeker te zien tijdens dit zonnige bezoek aan het project.

De Marlot

Na de Oevers zijn wij naar Delft vertrokken, naar ons uit 58 grondgebonden woningen bestaande project de Marlot. Hier zien we goed de fasering van een woningbouwproject terugkomen. Van de eerste blokken staan de casco’s al en van de laatste blokken moet de fundering nog aangebracht worden.

De stijl van de Marlot is een sfeervolle wijk met autoluwe straatjes, Delftse stoepjes en karakteristieke eengezinswoningen met goede buitenruimten. Het plan is opgedeeld over drie types. De Zeel: een ruime woning met knusse schuine kap, de Jager: een herenhuis met platdak voor extra ruimte op de tweede verdieping en de Roef: een herenhuis met een ruimere basismaat en uitzicht op de Buitenwatersloot.

 

Wonen boven de Hoven

Ons andere project in Delft, Wonen boven de Hoven; toren 3, gaat alweer de lucht in. Na de eerste twee iets kleinere woontorens succesvol te hebben opgeleverd wordt nu de grootste en derde in rij gebouwd.

De appartementencomplexen maken deel uit van een groter plan waarbij het winkelcentrum weer aan gaat sluiten op haar omgeving. Mooi om te zien hoe dat steeds meer vorm krijgt tijdens de bouw van toren 3.

Hoewel de drie torens in uitstraling gelijk lijken, zijn ze door slimme kleine verbeteringen zeker niet identiek. De buitenomlopen die van in het werk gestort beton naar prefab betonplaten zijn ontwikkeld zijn hier een uitstekend voorbeeld van.

Al met al een zeer inspirerende en leerzame dag waar iedereen van heeft genoten. Zeer zeker voor herhaling vatbaar.