Dinsdag 29 mei is de honingraatconstructie van Bosman van Zaal geplaatst aan de Braziliëlaan in Green Park Aalsmeer. Deze bijzondere, in het oog springende constructie markeert de hoofdentree van het kantoor en refereert tevens aan het logo van Bosman Van Zaal. Met de plaatsing van deze elementen is de basis gelegd voor de verdere realisatie van de drie lagen tellende productiefaciliteit. 

 

Van schets naar uitvoering

In oktober 2017 heeft Habeon Architecten de eerste schetsen van het gebouw aan de opdrachtgever gepresenteerd. Ruim een half jaar later is het realisatieteam van Heembouw volop bezig met de uitvoering van dit stoere bedrijfspand. In korte tijd is het schetsontwerp i.s.m. leveranciers en uitvoerende partijen opgetuigd naar een BIM model. Deze werkwijze is voor Habeon Architecten de normaalste zaak van de wereld. Het zorgt voor een optimale integratie van de verschillende bouwonderdelen. Daarnaast worden in de uitvoeringsfase faalkosten zo veel mogelijk uitgesloten. Dit bleek maar weer bij de soepele plaatsing van de uit 3 delen bestaande honingraatligger, die samen in totaal ruim 5,5 meter hoog, 44 meter lang en 35,8 ton zwaar zijn. De productie van dit knappe staaltje werk ligt in handen van Voortman Steel Construction.

 

Bosman Van Zaal

Als toegewijd partner voor crop science bedrijven, vermeerderaars, professionele kwekers en investeerders helpt Bosman Van Zaal de vernieuwers bij het innoveren. Bosman Van Zaal creëert oplossingen en systemen die nodig zijn om haar partners succesvol te maken, van voedsel tot cosmetica, van farmacie tot geneeskunde. Of het nu gaat om kasfaciliteiten in Polen of Rwanda of het ontwerpen van geïntegreerde softwaresystemen in Amerika of Australië. De combinatie van ontwerp en realisatie van alle tuinbouwdisciplines binnen één bedrijf, zorgt ervoor dat Bosman Van Zaal een gezonde groei doormaakt. De nieuwe locatie, met ca. 16.000 m² BVO, is daarop voorbereid en gaat plaats bieden aan meer dan 200 medewerkers, die nu nog op twee aparte locaties gehuisvest zijn.

Heembouw zal de nieuwe locatie voor Bosman Van Zaal eind van het jaar opleveren.

Naar projectpagina.