Heembouw realiseert nieuw innovatiecentrum met hoofdkantoor voor Snoeks Automotive

Vrijdag 1 maart 2019 heeft Snoeks Automotive de aannemingsovereenkomst getekend voor de realisatie van hun nieuwe Innovatiecentrum gecombineerd met hoofdkantoor in Nieuw-Vennep. Heembouw is verantwoordelijk voor de realisatie van het turnkey ontwerp van Habeon Architecten. Het nieuwe pand komt te staan aan de Kunaweg op bedrijventerrein Venneppark N207 op een zichtlocatie vanaf de N207 aan het water, waarbij het met één hoek in het water zal komen te staan.

Het gebouw is ontworpen vanuit de visie dat de dynamiek van de automotive wereld terugkomt in de uitstraling van het gebouw. Dit heeft geresulteerd in een concept waarbij horizontale banden over de gevel geprojecteerd worden. Het moderne alzijdige ontwerp benadrukt het karakter dat past bij het Innovatiecentrum. Snoeks Automotive heeft voor al haar producten een hoge kwaliteitsambitie. Dit is in het gebouw terug te vinden in de detaillering en de hoogwaardige afwerking. Het project Benier, dat Heembouw in Nieuwkuijk in 2017 heeft gerealiseerd, heeft als referentie gediend voor het nieuwe gebouw voor Snoeks.

Het gebouw van circa 4.200 m2 krijgt voor ongeveer de helft een kantoorfunctie, terwijl de rest van het pand wordt ingericht voor de ontwikkeling van nieuwe producten en concepten door de R&D afdeling. De engineering is al volop in gang gezet en de prognose is dat begin Q2 2019 wordt gestart met de realisatie. De verwachting is dat het pand gereed zal zijn in juni 2020, waarna Snoeks Automotive het pand in gebruik gaat nemen.

Naast het ontwerp van het gebouw, heeft Habeon Architecten ook het ontwerp gemaakt voor het vaste interieurpakket. In het inrichtingsconcept komt de beweging terug door de organische vorm van de balie en het zitelement. Daarnaast is de vormentaal van het exterieur met de banden ook in het interieur doorgetrokken. Uitstraling van de producten en materialen zijn hoogwaardig en functioneel, passend bij de autoindustrie. De installaties worden met strategische partner Lomans Totaalinstallateur uitgevoerd.

Snoeks Automotive is een van  ‘s werelds toonaangevende partners voor autofabrikanten om hun productgamma uit te breiden door het leveren van innovatieve modificatieconcepten die de gebruiksmogelijkheden en marktkansen van bestelwagens verder vergroten.