Bosman Van Zaal verhuist naar Green Park Aalsmeer. Habeon Architecten maakte in samenwerking met Habeon Interieur het ontwerp voor deze nieuwe productiefaciliteit met modern kantoor. Bosman Van Zaal heeft onlangs een turnkey-overeenkomst gesloten met Heembouw voor de realisatie. Vorige week is de omgevingsvergunning verleend door de gemeente Aalsmeer. De totale oppervlakte omvat ca. 16.000 m² BVO (ca. 2.500 m2 kantoor en ca. 13.500 m2 bedrijfsruimte). 

Als systeemleverancier voor cropscience bedrijven, internationale multinationals, onderzoeksuniversiteiten, vermeerderaars, professionele kwekers en investeerders realiseert Bosman Van Zaal de visie van klanten wereldwijd sinds 1921. Door innovatieve oplossingen voor groei op lange termijn aan de tuinbouw aan te bieden helpen zij de wereld op slimme, efficiënte en waardevolle wijze te voeden en mooier te maken. Voor Green Park Aalsmeer is dit een mooie aanwinst als sierteelt gerelateerd bedrijf in de buurt van Royal FloraHolland. Bosman Van Zaal heeft meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van technische systemen en bijna 90 jaar ervaring in het ontwikkelen en bouwen van kassen voor de internationale glastuinbouw.

Bosman Van Zaal maakt een gezonde groei door. De nieuwe locatie is daarop voorbereid en biedt plaats aan een meer geautomatiseerd productieproces. Het nieuwe pand zal plaats bieden aan meer dan 200 medewerkers, die nu op twee aparte locaties gehuisvest zijn.

Het ontwerp en de uitstraling van het gebouw past bij de kernwaarden van Bosman Van Zaal; robuust, inventief, hoogwaardig en open. Het gebouw is opgevat als een monolieten doos, waarin het kantoor voor het grootste gedeelte is geïntegreerd in de hoofdmassa. Ter plaatse van de hoofdentree steekt het kantoor uit.  Dit zorgt voor een herkenbaar accent dat tevens geaccentueerd wordt door de stalen vakwerkconstructie in de plint van de gevel. Deze honingraatconstructie refereert tevens naar het logo van Bosman Van Zaal. De staalblauwe kleur van de gevel past bij de identiteit van het bedrijf en de materialen (staal en aluminium) waarmee wordt gewerkt. De interne indeling van het kantoor is efficiënt en flexibel en sluit maximaal aan op het gestroomlijnde productieproces van de productieruimte.

Door Bosman Van Zaal en Habeon Architecten is hoog ingezet op de GPR Bouw methode (energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde) wat resulteert in een score van 8,5. Om dit te bereiken bevat het gebouw o.m. een warmtepomp aangesloten op een WKO broninstallatie, LED verlichting (aanwezigheidsdetectie) in kantoor en hal, HR++ triple glas, CO2 regeling in verblijfsruimten, PV panelen en het bedrijfspand wordt gasloos opgeleverd.

Habeon Architecten heeft, zoals gebruikelijk, het gehele ontwerp in een 3D model opgezet en uitgewerkt. Mede door het bedrijfsproces van Bosman Van Zaal direct te integreren in het  model, heeft het gehele ontwerptraject tot bouwaanvraag slechts 3 maanden geduurd.

Op 12 februari hebben Heembouw en Bosman Van Zaal een turnkey-overeenkomst gesloten met Bosman Van Zaal voor de realisatie van de moderne productiefaciliteit met kantoor op bedrijventerrein Green Park Aalsmeer. Vorige week is de omgevingsvergunning verleend door de gemeente Aalsmeer.

Heembouw start begin april 2018 met de bouw. De oplevering vindt begin december 2018 plaats.