Vrijdag 15 december is het bereiken van het hoogste punt van het distributiecentrum New Logic III feestelijk gevierd. Op bedrijvenpark ‘Het Laar’ in Tilburg, pal aan de A58, realiseert Heembouw in opdracht van de Oisterwijkse ontwikkelaar en belegger DOK VAST dit duurzame DC, dat Rhenus Contract Logistics in het 3e kwartaal van 2018 in gebruik zal nemen.

De viering van het hoogste punt werd druk bezocht. Alle bezoekers was gevraagd hun verwachting voor de toekomst op te schrijven. Deze werden in een afsluitbare roestvrijstalen tijdscapsule gestopt, die vervolgens door Alphons van Erven, sr. vice president Rhenus Contract Logistics, in een kuil werd gehesen en daarna met grond werd afgedekt. Wachtend op de toekomst.

Tijdscapsule met wensen voor de toekomst verdwijnt in de grond.

New Logic III wordt uiterst duurzaam. DOK VAST en Rhenus Contract Logistics streven voor zowel ontwerp als realisatie de BREEAM kwalificatie outstanding. Het wordt het eerste gasloze, all-electric distributiecentrum in Nederland.

 

Mooiste DC

Wat meteen opvalt aan het ontwerp van Hung Tran is de bijzondere vorm en het vele glas. De locatie langs de snelweg was de inspiratie voor deze vorm. De snelheid van het verkeer zorgt voor een bepaalde dynamiek. Tegelijkertijd is de schaal van het gebouw enorm. Het is heel langgerekt, maar een rechthoekige vorm zou geen recht doen aan de dynamiek van de locatie. Na verschillende studies is gekozen voor een meer natuurlijke ‘ellips’ vorm. Een grote uitsnede uit het volume maakt deze vorm boeiend en uniek voor een logistiek gebouw. Wat Jeroen van Doorn van DOK VAST de uitspraak ontlokte dat als er nog geen prijs is voor het mooiste DC, die toch zeker in het leven moet worden geroepen voor dit unieke ontwerp.

 

Jeroen van Doorn, DOK VAST

Naar projectpagina