Na 13 maanden bouwen is de convenience fabriek met high-care en low-care ruimten voor Staay Food Group klaar. Woensdag 31 mei is het pand officieel opgeleverd. Na het tekenen van de opleverstukken hebben we met elkaar getoast op een goed verlopen bouw en een prachtig pand.

De afgelopen vier weken hebben ze al proef gedraaid in het kantoor en de fabriek om alles te testen zodat komende maand de productie gestart kan worden. Als afsluiter van de opleverfestiviteiten mochten we dan ook met alle aanwezigen een ronde lopen door het kantoor en de maaltijdsaladefabriek waarbij iedereen onder de indruk was van het “proefbedrijf”.

In de middag ontvingen we via de mail nog een leuk compliment van de directie van LCN:

“Earlier today I spoke with John and Ian about the handover of the Staay facility. They were blown away by it and I just wish that I could have been there to celebrate with you! Thank you for a job well done.”

Wij zijn trots op het eindresultaat.

De nieuwe locatie bestaat uit een convenience fabriek gerealiseerd met high- care en low-care ruimten, in totaal bijna 21.000 m², met een verdiepingsvloer van 3.800 m², 900 m² installatieruimte, 1.300 m² kantoor en 189 m² shipping-office. De hal waarin de verse groenten worden gesneden en verpakt, wordt compleet gekoeld en is in verschillende high-care ruimten opgedeeld. De nieuwe productiesite voldoet aan strikte regels betreffende bacteriologische eisen en voedselveiligheid.

Bijzonder op deze locatie is het City farming gedeelte: een geconditioneerde ruimte waar sla op water met voedingsstoffen, onder speciale LED verlichting volautomatisch wordt opgekweekt.

Het ontwerp bestaat uit een langwerpig gebouw met een vooruitstekend kantoor, een losse fietsenstalling en aan verschillende zijden zijn docks en ramen in de gevel ten behoeve van een ideaal werkproces. Om ervoor te zorgen dat het pand een uniforme uitstraling krijgt hebben we gekozen om een donkere band rondom het gebouw te trekken die dynamisch over de gevel loopt. Op bijzondere plekken wordt de band hoger doorgezet of komt zelfs los van het maaiveld. Ter plaatse van dockdeuren wordt de band hoger waardoor deze onderdeel worden van de band en onderdeel worden van de architectuur. Op de hoeken waar de kantoorruimtes en de shipping offices liggen komt de band los van het maaiveld in is de band opgetrokken om een hoogte accent te creëren. Om deze hoogte nogmaals te versterken staan er verticale lijnen onder in de vorm van vliesgevels afgewisseld met prefab beton elementen. Om het kantoor groter te laten lijken hebben we de gevel doorgetrokken over het deel waar het personeel de hal binnenkomt.

Het kantoor heeft een open en uitnodigend karakter. Door de grote glazen binnen wanden is er veel interactie tussen de afdelingen. De entree met zijn dubbele hoogte verwelkomt de bezoeker. De trap met de speelse verlichting op de wand is een echte eyecatcher als je binnenkomt.

naar projectpagina