Het allereerste turn-key project inclusief Habeon Interieur, Bosman van Zaal, is eind December opgeleverd. Het ontwerp en de uitstraling van het gebouw past bij de kernwaarden van Bosman Van Zaal; robuust, inventief, hoogwaardig en open. Het interieur moest voor Bosman Van Zaal een strakke industriële design uitstraling hebben waarbij er een eenheid met het exterieur moest ontstaan. 

Het gebouw is opgevat als een monolieten doos, waarin het kantoor voor het grootste gedeelte is geïntegreerd in de hoofdmassa. Ter plaatse van de hoofdentree steekt het kantoor uit.  Dit zorgt voor een herkenbaar accent dat tevens geaccentueerd wordt door de stalen vakwerkconstructie in de plint van de gevel.

Bij binnenkomst worden klanten ontvangen in een warme entree waar een trap hen naar de kantoren op de eerste verdieping leidt. Eenmaal boven gekomen vormt de trap samen met de sanitaire ruimtes een kern waar verschillende functies rondom gesitueerd zijn. Vanaf het kantoor naar de kantine is eerst een zone welke tevens geschikt is voor informeel overleg als voor uitloop van het kantoor. Daarna volgt de kantine die een warme een uitnodigende uitstraling heeft. Het plafond is geheel open en zwart van kleur om een geheel nieuwe sfeer te creëren. Door het ontbreken van een plafond zijn er ten behoeve van de akoestiek stoffen plafondelementen, die vanuit het dak naar beneden komen, gekozen.

Belangrijk voor Bosman van Zaal is de verbinding tussen hal en kantoor. Om dit te kunnen realiseren is er voor gekozen om zicht te creëren naar de hal vanuit de kantoren en de kantine. De enorme glasvlakken zorgen voor een verbindend element tussen de gescheiden gebouwdelen.

In de kantoren is een centrale loopzone ontworpen die aan weerszijden open werkplekken heeft. Tussen deze open werkplekken zijn gesloten kantoren als akoestisch buffer ontworpen. Doordat er intensief gebruik gemaakt wordt van de loopzone is hier gekozen voor PVC. In de werkzones zijn tapijttegels aangebracht voor conform en akoestiek.

Bij de trap is op elke verdieping een ontmoetingspunt gecreëerd waar men voor een kort overleg, een bakje koffie of een taartje samen kan komen.

Meer over dit project