Woensdag 13 juni heeft Marloes Borsboom, namens de gemeente Rijswijk, de eerste paal geslagen voor de bouw van de bedrijvenlocatie De Comphaan in RijswijkBuiten. In aanwezigheid van de kopers, van de units die in de eerste fase worden gerealiseerd, zette wethouder Borsboom de heimachine in werking. 

Het plan telt in totaal 72 units en wordt gerealiseerd in vier fasen. Fase 1 en 2, waarvoor nu het startsein is gegeven, bestaan uit totaal 32 units. De units variëren in oppervlakte tussen de 94 en 150 m2 en hebben een vrije hoogte van 6 meter.

Uitgangspunt voor de bouwblokken is een hoofdmassa dat in antraciet kleurige damwandprofielplaat is uitgevoerd. Binnen deze hoofdvolumes worden de gevelvlakken van de individuele units naar achter geschoven. Hiermee ontstaat er een herkenbaar ritme. Per unit kan de toekomstige gebruiker de kleur, materialisering en gevelindeling samenstellen. Het plan krijgt een chique en ingetogen karakter, met een aantal kleurrijke accenten. Zo krijgt het bedrijvenpark een zeer gevarieerde en moderne aanblik.

Aan de zijde van de toekomstige Laan van ’t Haantje zijn de gevels verticaal georiënteerd. Hiermee ontstaat het beeld van een dubbel hoog herenhuis en reageert daarmee op de woningbouw ontwikkeling aan te andere kant van de laan. De naar buiten gedetailleerde kozijnen versterken dit beeld. Daarnaast zorgen de grote kaders voor veel daglicht in de bedrijfseenheden.

De Comphaan wordt een duurzaam bedrijvencomplex. Alle units, die in grootte variëren van 94 m2 tot 150 m2 , zijn net als de rest van RijswijkBuiten gasloos en worden voorzien van zonnepanelen. Er is een grote diversiteit aan gevels, kleuren en materialen waaruit de kopers kunnen kiezen. Met behulp van een zogenaamde unitconfigurator, kunnen de kopers zelf hun bedrijfsruimte samenstellen en direct zien, hoe hun unit eruit komt te zien. Zo kan elke koper zijn eigen identiteit aan zijn unit geven, en ontstaat er een divers straatbeeld.

Heembouw is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van het project.

Naar projectpagina.