Vrijdag 9 juni is de bouw van de nieuwe bedrijfshuisvesting voor Mueller BV feestelijk van start gegaan. Het project dat op bedrijvenpark Laarberg te Groenlo wordt gerealiseerd, omvat een productiefaciliteit van 18.000 m², circa 2.500m² kantoor en een testruimte van 300 m².

De officiële opening werd, in bijzijn van alle medewerkers van Mueller, verricht door algemeen directeur, Wytze Tjepkema, CEO Mueller Amerika, David Moore en wethouder van de gemeente Oost-Gelre, Marieke Frank.

Op de bouwlocatie konden de genodigden d.m.v. 3D brillen het ontwerp in 360 graden aanschouwen. De paraplu’s die Mueller beschikbaar stelde kwamen, gezien de felle regenbuien, goed van pas!

Voor een indruk van het toekomstige pand kunnen de volgende links worden geopend.

Entree interieur  /  Parkeerterrein  /  Entree exterieur  /  Achterterrein

Mueller, expert in warmtewisseling en opslag van vloeistoffen, is in Nederland momenteel op vier verschillende locaties gehuisvest met het hoofdkantoor in Assen, 2 productielocaties in Lichtenvoorde en een serviceorganisatie in Wesepe. In Groenlo worden deze locaties samengevoegd tot één bedrijf. Eind februari 2018 is de oplevering.

Mueller BV is de Nederlandse vestiging van het Amerikaanse Paul Mueller Company, actief op het gebied van ontwerp, productie, installatie en onderhoud van melkkoelsystemen, kelderbiertanks en procestanks. In de ruim 70 jaar van haar bestaan heeft Mueller zich ontwikkeld tot een wereldwijd opererend specialist in procesoplossingen. Bij Mueller NL werken ongeveer 250 medewerkers.

 

Foto’s : Maartje Roos