Op bedrijventerrein De Loeten in Amstelveen realiseert Heembouw een nieuw distributiecentrum met regiofunctie voor Plieger. Vrijdag 29 maart werd het hoogste punt gevierd, een mooi moment wat door de directie van Plieger werd aangegrepen om de collega’s op de bouw te bedanken voor hun inzet, door een foodtruck op de bouw te laten komen. Een gebaar, wat bijzonder werd gewaardeerd.

Habeon Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor het nieuwe duurzame distributiecentrum  van Plieger op industrieterrein De Loeten in Amstelveen. Het gebouw dat aan een zichtlocatie langs de N201 ligt, omvat ca. 1.300m² kantoor en 7.500 m² logistieke faciliteit.

In het ontwerp is veel aandacht uitgegaan voor het duurzaamheidsaspect. Zo is er een dubbele gevel van strekmetaal toegepast, die als zonwering dient voor de kantoorfuncties. Op deze manier wordt de warmteopwekking in het kantoor tegengegaan, met als gevolg minder energie verbruik t.b.v. koelen en daarmee een reductie op de CO2 uitstoot. Het gebouw is volledig gasloos uitgevoerd. Verder wordt het gebouw uitgevoerd met hoogwaardige gevelisolatie waaronder triple glazing, CO2 gestuurde ventilatie en LED verlichting. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen.

Door de toepassing van translucente beplating in de gevel van de hal, wordt de logistieke faciliteit voorzien van daglicht. Dit leidt tot een hoger comfort voor de medewerkers van Plieger die in logistieke faciliteit actief zijn.

Met de realisatie van deze nieuwe vestiging brengt Plieger meerdere activiteiten samen op één plek waardoor de bedrijfsvoering efficiënter wordt. Gebaseerd op de beoogde groeiambitie van Plieger, houdt het bouwplan tevens rekening met een toekomstige uitbreiding.

Plieger is een landelijke groothandel in sanitair, verwarming, elektra en installatiemateriaal. Het hoofdkantoor en centraal magazijn zijn gevestigd in Zaltbommel. Met een eigen expeditie, 18 toonzalen en 61 express afhaalpunten in Nederland levert Plieger een assortiment van meer dan 150.000 artikelen aan o.a. installateurs, loodgietersbedrijven, detaillisten en bouwmarkten.

Heembouw levert de nieuwe huisvesting voor Plieger in mei 2019 op.